KLEINER
APRICOT 7 XO

CHARAKTER VÝROBNÍHO PROCESU

Malosériový destilát odrůdového ovoce původem od malých pěstitelů. Devítiměsíční fermentace kvasu odpeckovaných plodů, které se v průběhu kvašení samovolně rozpadnou. Třístupňová destilace za řízené teploty, zrání bezmála 6 let v nových dubových sudech + 15 měsíců v sudech po sherry oloroso. Destilát je lahvován bez použití filtrace, díky čemuž si uchovává plnou ovocnou chuť s reflexy sherry.

VZHLED

Barva hrozinkově medová, jiskrná, velmi dobrá viskozita.

VŮNĚ

Meruňková s delikátními podtóny mléčné čokolády a meruňkové pecky.

CHUŤ

Ovocně nasládlá s nádechem sušeného ovoce a meruňkové zavařeniny, dostatečně dlouhý závěr se stopami hřebíčku.


Rok sklizně: 2006
Rok destilace: 2007
Obj. alkoholu: 43 %
Délka zrání: 7 let - 5 let a 9 měsíců v nových dubových sudech + 15 měsíců v sudech po sherry oloroso

 

KOUPIT