KLEINER WILD PIN

CHARAKTER VÝROBNÍHO PROCESU

Malosériový destilát odrůdového ovoce původem z volné přírody. Devítiměsíční fermentace kvasu neodpeckovaných plodů, třístupňová destilace za řízené teploty pulzující v rozmezí 80 až 38 °C.

VZHLED

Studánkově čirý, jiskrný, viskózní.

VŮNĚ

Intenzívní vůně zralých, planě rostoucích mirabelek a kůry klementinek.

CHUŤ

Jemná, delikátní chuť zralých peckovin s jemným nádechem marcipánu. Hřejivý, dlouhý závěr.

PRŮBĚH VEGETAČNÍHO OBDOBÍ

Teplotně průměrný rok s teplotou 9 °C. Nejvyšší průměrná teplota připadla na červenec (22,4 °C). Srážkově rovněž průměrný rok s úhrnem 591 mm. Nejvíce srážek (101,5 mm) spadlo v červnu. Nejméně srážek spadlo v červenci, a to jen 7,5 mm, což je neobvyklé. Slunce svítilo nadprůměrně, jak svědčí úhrn 1 854 hodin (nejdéle, 358,5 hodiny, svítilo v červenci, přičemž průměr za období 1981 až 2017 je 250 hodin). Rok lze charakterizovat jako teplotně a srážkově průměrný s mírně nadprůměrným slunečním svitem s výjimkou měsíce července, kdy byla průměrná teplota o 3,1 °C vyšší oproti normálu, spadlo jen minimální množství srážek a slunce svítilo nadprůměrně.


Rok sklizně: 2006
Rok destilace: 2007
Obj. alkoholu: 43 %
Délka zrání: 3 roky a déle

 

KOUPIT